And co? Waarom doen wij wat wij doen?

Om zo’n vraag te beantwoorden, kunnen we best beginnen met een korte voorstelling.

Wij zijn twee jonge madammen die dezelfde trouwring dragen. Onze twee namen staan erin gegraveerd; “Gelukkig en voor altijd.” We hebben al bijna 15 jaar staan op onze teller samen.  We hebben samen al heel wat watertjes doorzwommen. Vaak zijn dit niet enkel gewone rivieren geweest, maar ook heuse wildwaterbanen.

Daarom was de tijd aangebroken om ons ook op een kabbelende rivier te begeven en ons uit te leven in onze creativiteit. Dit willen we met jullie delen. Noem ons gerust creatieve generalisten (ik ken dit woord ook nog maar pas). 

We willen met onze stempels iets extra bieden tegenover de grote oplagen van stempels in de winkels en de cadeaubusiness in het algemeen. We willen een alternatief bieden tegen alle grote ketens die ‘persoonlijke’ cadeaus verkopen en je het idee willen verkopen dat je met ‘iets unieks’ iemand kan ‘verrassen’. Zo denken we -wij ook hoor- maar al te vaak dat we hier dan weinig voor betalen en dat de persoon in kwestie er blij mee zal zijn, maar staan soms te weinig stil bij het feit dat onze ontvanger het cadeautje al kreeg bij een vorige verjaardag en er een miljoenen oplage aan vooraf gaat zonder liefde voor de ontvanger of voor het product zelf tijdens het productieproces.

Het maakt ons zo blij als mensen blijven zoeken naar die perfecte stempel om zichzelf of een ander plezier mee te doen. Het is als zoeken naar het perfecte boek ipv te kiezen voor een gemakkelijke boekenbon.

Als ambachtelijk bedrijfje steken we veel liefde in het ontwerpen en vervaardigen van de aangevraagde stempel. Met tijdens dit proces veel contact met de klant. Geen enkele stempel is dezelfde, al is het soms dat kleine detail. De verschillende ontwerpjes die we maken zijn uniek. We zijn er ook op gebrand ons te houden aan de auteursrechten van anderen en maken geen stempels van anderen na. Wij willen iets unieks brengen. Want jij wil iets unieks kopen, houden of geven. 

En ook maken! Want stamps@home is onze grote liefde. Het leren maken van stempels geeft ons een adrenaline stoot om “u” tegen te zeggen. In een ongedwongen sfeer volwassenen of kinderen zien ontwerpen en creëren om ze dan later met hun eigen stempel te zien vertrekken, geeft ons een kick. Het feit dat mensen denken dat ze het niet gaan kunnen, daarop zeggen we steevast, je kan het (nog) niet, maar we leren het je wel. Het is niet van moeten, maar van leuk vinden. Van bezig zijn met je handen, met respect voor het materiaal en iets creëren wat nooit meer stuk kan.

Ook onze materiaalkeuze is een woordje waard. We werken enkel met hout met een ‘ik plant een boom in de plaats’-label en kwalitatieve rubber. 

We zijn al bezig sinds januari en ergens voelden we dat het ‘stamps and co’ plaatje nog niet helemaal klopte. We doen dit super graag, hebben al hele fijne klanten ontmoet, maar het klopt niet dat we hier enkel onze kabbelende rivier delen. Jullie hebben het recht om ook te weten welke andere rivieren we bevaren. Zo hebben we een hele weg afgelegd om twee prachtige zonen op de wereld te zetten. Voor hun privacy benoemen we enkel hun troelnaampjes. Venteke is 7,5 en Vedetje is 5. 

Beide zijn het zonnekindjes. Ze zijn bijzonder. Kleine wondertjes. Dus naast het feit dat jullie al wisten dat we unieke stempels maken, hebben we ook twee unieke kinderen om voor te zorgen en iedere dag te bewonderen.

We hebben het gemis gevonden. Het zou gek zijn om onze blog enkel te gebruiken om tips te benoemen voor wat je met stempels kan doen. We willen onze blog gebruiken als klankbord naar jullie toe en kijken uit naar jullie reacties. Ons bedrijfje heet niet enkel ‘STAMPS’, de blog zal invulling geven aan de ‘AND CO’, want mensen kopen niet van bedrijven, maar van echte mensen en dat zijn we. 

Dus zeg maar gerust dat we willen staan voor authentieke creativiteit.

 

PS: omdat ‘zaken doen’ synoniem staat aan respect voor de klant en transparantie van onze bedoelingen, hebben we ook het privacybeleid volledig aangepast aan de huidige wetgeving, onder de pagina and co vind je ons privacybeleid. Als hier vragen over zijn, aarzel niet ons te contacteren.