van puuut naar www.stampsandco.be website

Van puuuut tot www.stampsandco.be website!

Het is zo ver. De ‘in opbouw’ heb ik weggehaald. Ik vind het alvast kei spannend, terwijl ie al enkele maanden online staat, maar toch! Voor de rest van de wereld is de website er nog eentje meer naast die miljoenen anderen op het www.

Een website maken daar zag ik alvast tegenop. Ik kreeg enkele tips, vroeg een domeinnaam aan en daar was ie, onze website, het is te zeggen de naam was er al. De rest zou wel snel komen.

Eerst nog even gedacht het met de gratis wordpressdomeinnaam te doen, terwijl ik eigenlijk .be net zo stoer vond, het maakt je zo net iets echter op de markt, wat alvast een idee-fixe is natuurlijk.

Dus www.stampsandco.be werd geboren, in januari al. Ik ging er een week over doen. Euhm… viel dat even anders uit seg. Ik had er snel snel eentje met een thema van wordpress gemaakt en ik dacht: is dit het nu? Is dit het enige wat ik eruit kan halen? Lelijke foto’s, niets creatief aan….bwa daar presenteer je alvast geen creatief bedrijf als stamps and co mee. En toen kwam de lat weer even zeggen dat die toch wel iets hoger kon. Perfectionist tot in de kist, want dat ben ik.

Toen ik de you tube tutorial van Darrel Wilson aangeraden kreeg met ‘elementor voor oceanWP’, dacht ik oh, daar leer ik wel wat mee. Den Darrel, want als je drie uur en half naar hem moet luisteren, wordt het al snel ‘den Darrel’, spreekt Engels, vanop het USA continent wel te verstaan. Hij is op z’n minst snel te noemen. Hij praat snel, hij legt alles uit met zijn muis die je dan van hot naar her ziet bewegen. Niet zo heel rustig en duidelijk, maar nerveus en van “zou ik dit even uitleggen of toch ook nog even dat”, zo helemaal hoe ik het als leerkracht niet zou doen. Den Darrel heeft me dagen aan de gang gehouden. Zijn stopwoordjes great, voilà (met een Amerikaanse klemtoon) en fantastistic kwamen mijn oren uit. Na iedere 30 seconden moest ik het filmpje stil leggen en het zelf proberen op onze eigen website. Vaak met op de laptop onze Amerikaanse vriend en op de desktop onze .be in wording.

Het ging dus een week duren. Niet dus. En natuurlijk bleek Darrel niet echt beschikbaar om vragen te beantwoorden. Mijn scherm zag er vaak net iets anders uit dan dat van hem en dan zat ik vast. Het enige wat mijn hoofd zei was puuuuuuut. Bij die puuuuut moet je je dan zo’n beeld denken met die zwarte en witte mieren van op de oude beeldbuizen van vroeger. Over and out, game over.

Tot ik op facebook naast de groep team tuttefrut een advisering kreeg om lid te worden van ‘SEO en wordpress voor solo ondernemers’, een keer geen advertentie. We zijn dan wel een duo, maar ik voelde me alvast aangesproken, want met een psycholoog als lief kom je op ICT vlak geen stap verder, buiten het feit dat je je dan samen dom kan voelen in plaats van alleen. Vooral de wordpress kon me nog veel bijleren en wat die SEO zou betekenen zou ik de komende maanden wel te weten komen. De eerste weken hoorde ik bij iedere vraag die er gesteld werd puuuuut in mijn hoofd, na enkele weken kon ik zelf eens een vraag beantwoorden… wat zelfs welkom was.

En Treesje vanhaeren had alvast de mond vol van alles wat met wordpress te maken heeft, wat natuurlijk niet zal verwonderen als beheerder van zo’n groep. Het is immers haar job. Ik dacht, wow, ze bestaan, vrouwen die van ICT houden. En wat was ik blij toen ik haar blog las, wordpress is niet voor wussies. Echt wel niet! Zo blij dat me dat even duidelijk gemaakt werd door een pro. Het werd een mantra als ik weer even, meermaals per dag, mijn geduld verloor en niet verder wou nadat de puuuuut weer eens opdook. Maar koppig deden we verder. De contacteer ons pagina was al snel geboren met een helemaal na geaapte formule van den Darrel, maar we mochten van hem 😉. De home pagina werd zoals ik het wou en de ‘stempel bestellen’ werd mooi met een carrousel van foto’s van onze unieke, ambachtelijk gemaakte stempels. Ook de workshop pagina kwam aan bod, waar ik mijn grote liefde ‘stamps@home’ kon voorstellen met mooie foto’s eronder. De recensies waren dé uitdaging, deze hielden ons drie weken aan de gang. Ze staan nog niet op de juiste pagina, maar het werd wel hoe we het wilden. Recensies van echte klanten, klanten met een profielfoto op onze website, klanten van vlees en bloed.

De puuuuut duurde soms minder lang en soms een hele dag.

Tot we besloten dat het nu wel echt tijd was om de ‘in opbouw’ weg te halen en dat deden we.

Donderdag kan je bij ons op de oprit een hapje krijgen om de ‘stamps and co’ website te vieren. De officiële lancering van de website. Er zijn zelfgemaakte visitekaartjes en er is een give away voor 1 van onze unieke stempels, eentje die de winnaar mag kiezen natuurlijk. Want stempels, ze blijven naast het bloggen onze corebusiness.

Allen welkom donderdag 10 mei van 10u tot 17u doorlopend, vrije ingang, achterin de wijk ’s-Herenwegveld te Herent.

1 ding is me alvast duidelijk geworden, een website is niet voor even, hij blijft altijd in opbouw, maar de in opbouw mag alvast weg, want nu ben je wat mee, zelfs vanop je smartphone. Ik heb alvast een Amerikaanse en een Duitse bezoeker op de site gehad, toevallig of niet, ze waren er toch even. Doet deugd aan het zelfvertrouwen. En geef nu toe, je moet toch ooit een website gehad hebben! 😉

Laat ons alvast weten wat je ervan vindt, want we doen het naast voor onszelf, vooral voor jou!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.